Ensimmäinen blogikirjoitukseni


Päivä on taas pulkassa ja ilta kääntyy kohta yöksi kun vielä istun koneella ja teen kirjanpitoa. Se sisälsi ensiaputaitojen päivitystä, hierontaa sekä valmennusta Tampereella ja Hämee...

Päivä on taas pulkassa ja ilta kääntyy kohta yöksi kun vielä istun koneella ja teen kirjanpitoa. 

Se sisälsi ensiaputaitojen päivitystä, hierontaa sekä valmennusta Tampereella ja Hämeenlinnassa. Sen verran ehdin aikoinani palomies-sairaankuljettajan ammattia harjoittaa, että ensiaputiedot ja -taidot tuntuivat vielä olevan tallessa. Se hämmensi tänäänkin, etteikö hätäensiavun puhallus-painallus suhteesta päästä koskaan konsensukseen. Tuntuu tämän minunkin uran aikana ohjeet vaihtuneen ainakin viiteen kertaan. Totesinkin kurssia pitäneelle, että eiköhän se ole kuitenkin tärkeintä saada edes jonkinlainen verenkierto ja kaasujenvaihto keuhkoissa aikaiseksi, ennen kuin ammattiapu ehtii paikalle.

Loppuillasta vedin pari treeniä asiakkaille. On mielenkiintoista heittäytyä kahteen niin eri maailmaan parin kolmen tunnin sisällä. On niin eri ikäistä, näköistä ja kokoista. Ja mikä mielenkiintoisinta sekä samalla haastavaa, niin eri lähtökohdista ponnistavia. Se, mikä mielestäni jokaiselta hyvältä PT:ltä täytyy luontaisesti onnistua, on astua jokaisen asiakkaan kanssa hänen maailmaansa ja katsella sitä treenikokemusta sieltä käsin. On turha yrittää työntää omaa ideologiaa ja elämänkatsomusta väkisin toiselle. Tärkeää on ennemminkin asettua toisen saappaisiin ja yrittää suhteuttaa kaikkea hänen kokemaansa omaansa. Vasta sitä kautta lähdetään luomaan pitkää ja hedelmällistä valmennussuhdetta. Kun ymmärrät toista ja osaat samastua hänen kokemukseensa treenaamisesta, voit alkaa valmentamaan häntä urheilussa sekä työstämään kehittymisen prosessia hänen kanssaan. Tässä kohdin uskon vahvasti henkilökohtaiseen kontaktiin valmennusasioissa. Älä nyt ymmärrä väärin, sillä en tuolla äskeisellä lauseella missään tapauksessa tuomitse huonoina tai pätemättöminä nykyisellään suosittuja nettivalmennuksia. On vain ymmärrettävä, että kyseessä on kaksi hyvin erilaista tuotetta ja kokonaisuutta ja molemmat ovat varmasti paikallaan tilanteesta riippuen.

Nämä nettisivut ovat olleet eetterissä nyt vasta muutaman päivän ja palautetta on tullut ymmärrettävästi vähänlaisesti. Jos kuitenkin olet jo tähän asti päässyt, kommentoi vapaasti niin hyvässä kuin pahassa. Koitan tehdä parhaani ja kehittää myös tätä kokonaisuutta. Ensin ajattelin palkata mainostoimiston tai jonkun media-alan ammattilaisen hoitamaan tämän puolestani, mutta päädyinkin sitten itse värkkäilemään näiden sivujen parissa. Ompahan sitten kotikutoiset ja itseni näköiset :-)

Huomisen epistola on edelleen ensiapuasiat. Eiköhän parissa päivässä päivitetä taas minuunkin uusi ohjelmistoversio, jottei tarvi mahdollisen katastrofin kohdatessa jäätyä ja jäädä toimettomaksi. Lisäksi tiedossa on taas hierontaa ja valmennusta. Ne kun tuntuvat täyttävän päiväni tätä nykyä. Loppuviikkoa kohti eletäänkin jännän äärellä, sillä tilaamani Manutheran hoitopöytä on ilmoitettu saapuvaksi SporttiMekan osoitteeseen torstaina. Saas nähdä kuinka opin sen kaikkia ominaisuuksia käyttämään. Voipi tulla vaimolle piinaavanrentouttavat hetket pötkötellessä siinä koekaniinina pari ensimmäistä päivää. No, onhan tuo hieman huomautellut, että "On se kumma, kun hieroja nukkuu samassa sängyssä, mutta niskat on silti kaiken aikaa jumissa?!" Saisinkohan siis lyötyä parikin kärpästä yhdellä iskulla.

Mikään kirjailija, tai edes aktiivinen bloginpitäjä en ole, mutta koitan tänne aika ajoin jotain kirjailla. Olkoon tämä nyt siis ensimmäiseni. Koita joskus roikkua täällä. Yritän jakaa ajantasaista informaatiota sekä infota palveluistani parhaani mukaan. Kiitos kun vierailit sivuillani!

Samu


0 0
Feed